Socialøkonomisk Nyt

Måske er naboen din nye kunde

jan 6, 2022 | Ikke-kategoriseret, Socialøkonomi 2021

Med ”Kend din nabo” er der allerede efter første netværksmøde opstået nye samarbejder på Gunnar Clausens Vej mellem virksomheder, som ikke på forhånd kendte hinanden

Af Thorsten Asbjørn, journalist

Du kender med garanti alt til det med tidlig morgen og sen eftermiddag at bevæge dig nærmest i blinde til og fra din arbejdsplads. Du passerer de samme bygninger, de samme skilte og lysfang uden at skænke virksomhederne eller deres medarbejdere nogen synderlig tanke.

Men hvorfor ikke finde ud af, hvem der gemmer sig lige ved siden af? Måske er det endda din næste kunde eller samarbejdspartner?

– Det giver rigtig god mening, at vi lærer hinanden at kende på vejen. I en tid, hvor det også handler om at være opmærksomme på at begrænse transporten og få fysisk nærvær ind i arbejdet, virker det her, siger Kamille Ebbe, direktør i Vækstpark for Socialøkonomi, som tog initiativ til netværksarrangementet ”Kend din nabo” for alle virksomheder på Gunnar Clausens Vej i Viby.

Den personlige kontakt
Blandt de virksomheder, som for få uger siden bevægede sig på gå-ben fra deres kontor eller industribygning på Gunnar Clausens Vej til mødekantinen i Vækstpark for Socialøkonomi for enden af vejen, er der allerede åbnet op for nye samarbejder.

– Det er rigtig godt med sådan et arrangement. Hver dag kører jeg forbi uden at vide, hvad de andre virksomheder laver, siger Djóni Ziska, direktør i datterselskabet Onlevel Nordic, som leverer skinnesystemer rundt om glas til hele det nordiske marked.

 

– Det er rigtig godt med sådan et arrangement. Hver dag kører jeg forbi uden at vide, hvad de andre virksomheder laver.

Djóni Ziska, direktør Onlevel Nordic

Gennem ”Kend din nabo” fik Djoni Ziska bl.a. øje på Jobteam, som holder til i Vækstpark for Socialøkonomi. Nu er hjælpen lige ved hånden i forhold til at finde den næste medarbejder til lageret.

– Jan fra Jobteam har lige været forbi og fortælle videre om, hvordan de kan hjælpe med at finde den næste rette medarbejder til os. Den personlige kontakt er nogle gange vigtigere end Google-søgning på nettet, siger Djóni Ziska.

Han fik også øje på Special Minds IT i Vækstpark for Socialøkonomi, hvor IT-konsulenterne har autismeprofil.

– De kan noget særligt med test, så når vi kommer lidt længere frem i vores udvikling, skal jeg snakke med dem.

Og det er ikke kun IT-testen som fremadrettet kan vise sig at blive løst lokalt. Lige ved siden af Djóni Ziska og Onlevel Nordic bor en VVS-virksomhed.

– Jeg blev klar over, at han faktisk laver meget vedligeholdelse. Det anede jeg ikke. Så næste gang jeg står med en VVS-opgave, banker jeg på hos ham, siger Djoni Ziska.

 

Næste år er det 40 år siden, at JC Pengeskabe slog dørene op på Gunnar Clausens Vej, og her har ”Kend din nabo” givet et nyt indblik i, hvem det er, som de deler adresse med på vejen.

Nyt til sikkerhedsfolkene
Næste år er det 40 år siden, at JC Pengeskabe slog dørene op på Gunnar Clausens Vej, og her har ”Kend din nabo” ligeledes givet et nyt indblik i, hvem det er, som de deler adresse med på vejen. Og det kendskab kan noget, fremhæver Bo Uldahl Kaa, der er direktør i datterselskabet Kaatech på samme adresse.

– Det giver en god stemning på vejen, at vi kender hinanden, siger Bo Uldahl Kaa, hvis firma er specialiseret i sikkerhed til sikring af værdier og mennesker. Udover, at han allerede har grebet fat i Jobteam til rekruttering af den næste medarbejder, så blev han også opmærksom på virksomheden Inspectly, som bl.a. har udviklet en app til eftersyn.

– Vi laver også lovpligtige eftersyn, så her er det oplagt med en snak om, hvorvidt der er grundlag for et samarbejde, siger Bo Uldahl Kaa, der ser perspektiver i, at der nu er skudt gang i et lokalt netværk på Gunnar Clausens Vej.

– Der er basis for flere samarbejder, hvor vi finder ud af, hvad hinanden kan tilbyde i stedet for, at vi leder på nettet og ude i byen.

Læs flere indlæg

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i samarbejdet mellem kommuner og socialøkonomiske virksomheder, når det gælder sikringen af fremtidens arbejdsmarked Af Kamille Ebbe, leder af Special Minds og Vækstpark for Socialøkonomi I Danmark taler vi ofte om...

læs mere
De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

Den Sociale Kapitalfond tilbyder forskellige former for samarbejde med virksomheder, der ved at forene en økonomisk og en social bundlinje både skaber finansielle og sociale resultater Af Thorsten Asbjørn, journalist Som nystartet virksomhed med en klar social agenda...

læs mere
45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

Den velgørende forening Ladywalk, der på 20 år er slået igennem i hele Danmark, rykker nu ind i Vækstpark for Socialøkonomi, hvor de ser de ideelle rammer for udvikling af deres aktiviteter Af Thorsten Asbjørn, journalist Det er svært ikke at blive smittet af den...

læs mere
”Næsten for godt til at være sandt”

”Næsten for godt til at være sandt”

Ordblindetræning er en af de nye virksomheder i Vækstpark for Socialøkonomi, der målrettet er gået efter et kontorfællesskab i krydsfeltet mellem helt almindelige virksomheder og socialøkonomiske Af Thorsten Asbjørn, journalist Vækstpark for Socialøkonomi arbejder...

læs mere
Vi har kun set starten på socialøkonomiens potentiale

Vi har kun set starten på socialøkonomiens potentiale

Til årets konference ”Nye veje til en styrket socialøkonomi” i Copenhagen Dome er Aalborg Kommune den store vinder på en dag med nye ambitiøse visioner for socialøkonomien Af Thorsten Asbjørn, journalist - Næste år skal vi være 1.000 forsamlet her. Vi skal også have...

læs mere

Sådan får du Socialøkonomisk Nyt

Følg os på de sociale medier og få løbende nyheder, viden og debat om udviklingen af socialøkonomien i Danmark.