Socialøkonomisk Nyt

International spiludvikler nyder sin nye hjemmebane

okt 12, 2021 | Socialøkonomi 2021

Mads Maretty Sønderup er en af verdens førende undervisere i lydudvikling til computerspil. I dag har han sit internationale kontor i Vækstpark for Socialøkonomi

Af Thorsten Asbjørn, journalist

 I juli 2021 rykkede Mads Maretty Sønderup sit hjemmekontor fra sin bopæl i Aarhus til Vækstpark for Socialøkonomi.

– Jeg var ude at besøge fem forskellige kontorsteder, og Vækstparken her var det klart mest attraktive, siger Mads Maretty Sønderup, der dog var i tvivl, om han havde tilstrækkeligt at bidrage med til fællesskabet som enkeltmand.

– Jeg kunne med det samme høre, at her er plads til alle. Jeg kan lukke døren, når jeg har brug for det, og jeg er omgivet af andre virksomheder og mange unge mennesker, som jeg kan opsøge alt efter behov, siger Mads Maretty Sønderup.

International glans

Den 33-årige aarhusianer har lige siden han blev færdig med sin universitetsuddannelse i medialogi og sound and music computing arbejdet med lydudvikling til spil for canadiske  Audiokinetic, der er en af verdens førende indenfor udvikling af lydprogrammer til spil.

– Jeg underviser og laver undervisningsmaterialer til dem, som arbejder med lyd i spilindustrien, siger Mads Maretty Sønderup og nævner blandt andre de danske verdensnavne Martin Stig Andersen og Bjørn Jacobsen som to af de spiludviklere, der benytter sig af lydprogrammet Wwise fra Audiokinetic.

Vores programmer bliver anvendt af de største og dygtigste lydfolk. Og fordi programmerne er så store og komplekse er der brug for undervisning i alle funktionaliteterne og hvordan man bedst bruger dem, siger Mads Maretty Sønderup, der glæder sig over at få lov at undervise i det, som er hans passion.

– Begge mine forældre var undervisere, så et eller andet sted havde jeg nok også selv tænkt, at det var den vej, siger han.

Jeg var ude at besøge fem forskellige kontorsteder, og Vækstparken her var det klart mest attraktive. Jeg kunne med det samme høre, at her er plads til alle. Jeg kan lukke døren, når jeg har brug for det, og jeg er omgivet af andre virksomheder og mange unge mennesker, som jeg kan opsøge alt efter behov.

Mads Maretty Sønderup

Guldsmedene svæver

Som en ’lonely rider’ i canadiske  Audiokinetic har det været ideelt for Mads Maretty Sønderup at blive en del af et kontorfællesskab.

– Jeg har 3,5 kilometer hertil på cykel, og det betyder, at jeg har tømt hovedet, når jeg kommer hjem, så jeg også får sluppet arbejdet, siger Vækstpark-lejeren, som glæder sig over de faciliteter, som han har til rådighed.

– Der er grønt lige udenfor mit vindue, og når jeg kigger ud, så er der fugle og et hav af guldsmede, siger Mads Maretty Sønderup.

I sommermånederne har han da også gjort flittig brug af det grønne gård- og havemiljø, som omkranser Vækstparken.

– Jeg kan sagtens finde på at tage computeren med udenfor at arbejde, ligesom jeg har haft flere møder ved bordet og bænken lige udenfor mit kontor.

Ligeså vigtigt det er for ham, at han kan træde ud i fællesskabet og for eksempel benytte sig af kantinens økologiske frokost, lige så vigtigt er det for ham, at han i sit kontor kan være sig selv.

– Når jeg underviser eller arbejder med lyd, har jeg brug for at kunne lukke min dør og der er fuldstændig ro.

Og prisen:
– Jeg må bare sige, at det er vildt billigt og attraktivt, hvad jeg her kan få sammenlignet med andre steder.

 

Mads Maretty ved computer

Læs flere indlæg

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i samarbejdet mellem kommuner og socialøkonomiske virksomheder, når det gælder sikringen af fremtidens arbejdsmarked Af Kamille Ebbe, leder af Special Minds og Vækstpark for Socialøkonomi I Danmark taler vi ofte om...

læs mere
De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

Den Sociale Kapitalfond tilbyder forskellige former for samarbejde med virksomheder, der ved at forene en økonomisk og en social bundlinje både skaber finansielle og sociale resultater Af Thorsten Asbjørn, journalist Som nystartet virksomhed med en klar social agenda...

læs mere
Måske er naboen din nye kunde

Måske er naboen din nye kunde

Med ”Kend din nabo” er der allerede efter første netværksmøde opstået nye samarbejder på Gunnar Clausens Vej mellem virksomheder, som ikke på forhånd kendte hinanden Af Thorsten Asbjørn, journalist Du kender med garanti alt til det med tidlig morgen og sen eftermiddag...

læs mere
45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

Den velgørende forening Ladywalk, der på 20 år er slået igennem i hele Danmark, rykker nu ind i Vækstpark for Socialøkonomi, hvor de ser de ideelle rammer for udvikling af deres aktiviteter Af Thorsten Asbjørn, journalist Det er svært ikke at blive smittet af den...

læs mere
”Næsten for godt til at være sandt”

”Næsten for godt til at være sandt”

Ordblindetræning er en af de nye virksomheder i Vækstpark for Socialøkonomi, der målrettet er gået efter et kontorfællesskab i krydsfeltet mellem helt almindelige virksomheder og socialøkonomiske Af Thorsten Asbjørn, journalist Vækstpark for Socialøkonomi arbejder...

læs mere
Vi har kun set starten på socialøkonomiens potentiale

Vi har kun set starten på socialøkonomiens potentiale

Til årets konference ”Nye veje til en styrket socialøkonomi” i Copenhagen Dome er Aalborg Kommune den store vinder på en dag med nye ambitiøse visioner for socialøkonomien Af Thorsten Asbjørn, journalist - Næste år skal vi være 1.000 forsamlet her. Vi skal også have...

læs mere

Sådan får du Socialøkonomisk Nyt

Følg os på de sociale medier og få løbende nyheder, viden og debat om udviklingen af socialøkonomien i Danmark.