Socialøkonomisk Nyt

”Det hele bliver lige lidt mere professionelt”

aug 20, 2021 | Socialøkonomi 2021

Lejere i Vækstpark for Socialøkonomi får adgang til et socialt liv og en række faciliteter, som løfter forretningen. Mød to af vores nye lejere.

Som så mange andre indehavere af en enkeltmandsvirksomhed havde Jacob Thygesen fra Restor gennem et stykke tid kørt sin forretning hjemme fra privaten. En virksomhed, som digitaliserer gamle medier – såsom videobånd, negativer, lysbilleder og papirbilleder – så de er bevaret for eftertiden.

I udgangspunktet var der intet i vejen for, at hans virksomhed kunne fortsætte på den måde. Men Jacob Thygesen manglede noget.

– Jeg kunne mærke, at jeg havde behov for at komme ud og væk fra hjemmet, og rent forretningsmæssigt ville jeg gerne, at min virksomhed udadtil fik en mere erhvervsrettet profil, siger Jacob Thygesen og tilføjer:

– Det hele bliver lige lidt mere professionelt, når man tager imod sine kunder i en vækstpark, hvor der er reception og mødelokaler.

Mand ved arbejdsbord
|

For os har det primært været det sociale, som har fået os til at leje os ind i Vækstpark for Socialøkonomi. Vi har savnet de sociale aktiviteter, og her udmærker vækstparken sig ved at skabe gode aktiviteter på tværs af virksomhederne.

Brian Storm Graversen, indehaver, Digital Identity

Kanon fredagsbar

Selvom Restor er én blandt en række vidt forskellige virksomheder, som i dag har adresse i Vækstpark for Socialøkonomi, så føler han, at han i dag har fået kolleger.

– Det er fedt at møde ind et sted, hvor man møder andre, som også driver virksomhed, siger Jacob Thygesen.

Ét af de steder, hvor han af og til lægger vejen forbi, er i fredagsbaren, hvor han blandt andre løber ind i en af de fem medarbejdere fra softwarevirksomheden Digital Identity ApS, som arbejder med kommunale og tværoffentlige it-løsninger.

– For os har det primært været det sociale, som har fået os til at leje os ind i Vækstpark for Socialøkonomi. Vi har savnet de sociale aktiviteter, og her udmærker vækstparken sig ved at skabe gode aktiviteter på tværs af virksomhederne, siger Brian Storm Graversen, indehaver, Digital Identity.

Tanker om ansættelse

En del af de mennesker, som man møder i Vækstpark for Socialøkonomi kommer fra Special Minds, der tæller unge med autisme, som er i gang med et beskæftigelsesforløb. For Jacob Thygesen har mødet med disse unge været en øjenåbner, som har fået ham til at tænke i helt nye baner.

– På sigt kan jeg sagtens forestille mig, at jeg kan få brug for en af de unge fra Special Minds til at tage sig af scanningsopgaver. Det kan være i praktik eller på deltid. Jeg havde aldrig tænkt i de baner, før jeg kom til vækstparken, men efter at have stiftet bekendtskab med deres utrolige grundighed i arbejdet, har der åbnet sig helt nye muligheder, slutter Jacob Thygesen.

Mand tager kasse fra hylde

Læs flere indlæg

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i samarbejdet mellem kommuner og socialøkonomiske virksomheder, når det gælder sikringen af fremtidens arbejdsmarked Af Kamille Ebbe, leder af Special Minds og Vækstpark for Socialøkonomi I Danmark taler vi ofte om...

læs mere
De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

Den Sociale Kapitalfond tilbyder forskellige former for samarbejde med virksomheder, der ved at forene en økonomisk og en social bundlinje både skaber finansielle og sociale resultater Af Thorsten Asbjørn, journalist Som nystartet virksomhed med en klar social agenda...

læs mere
Måske er naboen din nye kunde

Måske er naboen din nye kunde

Med ”Kend din nabo” er der allerede efter første netværksmøde opstået nye samarbejder på Gunnar Clausens Vej mellem virksomheder, som ikke på forhånd kendte hinanden Af Thorsten Asbjørn, journalist Du kender med garanti alt til det med tidlig morgen og sen eftermiddag...

læs mere
45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

Den velgørende forening Ladywalk, der på 20 år er slået igennem i hele Danmark, rykker nu ind i Vækstpark for Socialøkonomi, hvor de ser de ideelle rammer for udvikling af deres aktiviteter Af Thorsten Asbjørn, journalist Det er svært ikke at blive smittet af den...

læs mere
”Næsten for godt til at være sandt”

”Næsten for godt til at være sandt”

Ordblindetræning er en af de nye virksomheder i Vækstpark for Socialøkonomi, der målrettet er gået efter et kontorfællesskab i krydsfeltet mellem helt almindelige virksomheder og socialøkonomiske Af Thorsten Asbjørn, journalist Vækstpark for Socialøkonomi arbejder...

læs mere

Sådan får du Socialøkonomisk Nyt

Følg os på de sociale medier og få løbende nyheder, viden og debat om udviklingen af socialøkonomien i Danmark.