Socialøkonomisk Nyt

De vil knække stresskurven med digital løsning

jun 11, 2021 | Socialøkonomi 2021

Howdy har etableret afdeling i Vækstpark for Socialøkonomi, hvorfra de fortsætter udbredelsen af deres trivsels-app til både offentlige og private virksomheder.

Af Peter Borberg, mag.art og  journalist

Howdy!

Normalt forbindes udtrykket med Lucky Luke og det vilde vesten, hvor cowboys tipper på hatten. Men nu går udtrykket også sin sejrsgang i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby, hvor en af vores nye indflyttere, har gjort Howdy til et ganske særligt produkt.

Bag navnet – som er en forkortelse af How Do You Do – gemmer sig således en trivsels-app, som har til formål at forhindre stress og udbrændthed blandt medarbejdere, studerende og private.      

– Hvor det på arbejdspladser tidligere typisk har været sådan, at fornemmelsen af medarbejdernes trivsel baserede sig på en mavefornemmelse, så giver Howdy et klart, konkret billede af, hvordan det i virkeligheden står til hos den enkelte medarbejder. Det giver mulighed for at handle forebyggende, og ikke først når sygemeldingen ligger på bordet, siger Nethe Øllgaard Kling, kundedirektør i Howdy.

Nethe Olgaard
|

Hvor det på arbejdspladser tidligere typisk har været sådan, at fornemmelsen af medarbejdernes trivsel baserede sig på en mavefornemmelse, så giver Howdy et klart, konkret billede af, hvordan det i virkeligheden står til hos den enkelte medarbejder. Det giver mulighed for at handle forebyggende, og ikke først når sygemeldingen ligger på bordet.

Nethe Øllgaard Kling

Mennesker bag teknikken

App’en, der er udviklet med sparring fra førende forskere samt et team af erhvervspsykologer, baserer sig på en videnskabeligt anerkendt spørgeramme, som afdækker et menneskes trivsel. I praksis foregår det ved, at man via app’en bliver spurgt regelmæssigt ind til eksempelvis humør, energiniveau samt følelse af overskud eller træthed.

– Det er en mulighed for at standse op og kort reflektere over, hvordan jeg i grunden har det, siger Nethe Øllgaard Kling.

På baggrund af svarene udregner Howdy en trivselsscore, som er med til at afgøre, om der skal sættes aktivt ind med tiltag, der kan styrke den mentale eller fysiske sundhed.  

– Det er digital forebyggelse med et menneskeligt tvist. I det øjeblik, app’en viser, at der er behov for eksempelvis psykologbistand eller fysioterapeuter, er der kapaciteter indenfor disse områder, som tager fat i brugeren af Howdy, forklarer Nethe Øllgaard Kling, som oplyser, at app’en i dag har mere end 25.000 brugere og er udbredt i flere lande.

Den oplagte ramme

Hvor Howdy’s hovedkontor fortsat vil ligge i København, så kommer en stor del af den videre udbredelse af Howdy samtidig til at foregå fra de nye faciliteter i Vækstpark for Socialøkonomi.

– For os er vækstparkens socialøkonomiske dagsorden meget i tråd med det, som vi selv arbejder for, nemlig at tage et socialt ansvar for menneskers trivsel, slutter Nethe Øllgaard Kling.   

Læs flere indlæg

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Er socialøkonomien samfundets fjerde ben?

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i samarbejdet mellem kommuner og socialøkonomiske virksomheder, når det gælder sikringen af fremtidens arbejdsmarked Af Kamille Ebbe, leder af Special Minds og Vækstpark for Socialøkonomi I Danmark taler vi ofte om...

læs mere
De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

De socialt ansvarlige har lagt sig i overhalingsbanen

Den Sociale Kapitalfond tilbyder forskellige former for samarbejde med virksomheder, der ved at forene en økonomisk og en social bundlinje både skaber finansielle og sociale resultater Af Thorsten Asbjørn, journalist Som nystartet virksomhed med en klar social agenda...

læs mere
Måske er naboen din nye kunde

Måske er naboen din nye kunde

Med ”Kend din nabo” er der allerede efter første netværksmøde opstået nye samarbejder på Gunnar Clausens Vej mellem virksomheder, som ikke på forhånd kendte hinanden Af Thorsten Asbjørn, journalist Du kender med garanti alt til det med tidlig morgen og sen eftermiddag...

læs mere
45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

45.000 kvinder i hele landet er klar til raske skridt

Den velgørende forening Ladywalk, der på 20 år er slået igennem i hele Danmark, rykker nu ind i Vækstpark for Socialøkonomi, hvor de ser de ideelle rammer for udvikling af deres aktiviteter Af Thorsten Asbjørn, journalist Det er svært ikke at blive smittet af den...

læs mere
”Næsten for godt til at være sandt”

”Næsten for godt til at være sandt”

Ordblindetræning er en af de nye virksomheder i Vækstpark for Socialøkonomi, der målrettet er gået efter et kontorfællesskab i krydsfeltet mellem helt almindelige virksomheder og socialøkonomiske Af Thorsten Asbjørn, journalist Vækstpark for Socialøkonomi arbejder...

læs mere

Sådan får du Socialøkonomisk Nyt

Følg os på de sociale medier og få løbende nyheder, viden og debat om udviklingen af socialøkonomien i Danmark.